Thursday, February 27, 2014

My FrenZ,,

Faten Nadyah Meslan

wawa ku syg,,





                                                                trio "star"..




                                                 make me live in real friendship.









syang korang semuaaa,,,really3..enjoy in this friendship..never forget,,hahhaha

Salam Jumaat,,




Salam jumaat semuanyer,,mari kita zikirtenangkan 


jiwa,,sigkirkan bintik2 hitam dlm hati,,




Astaghfirullah Rabbal Barroya 
(Ampunilah Hamba Ya Allah Maha Penerima Taubat)
Astaghfirullah Minal khotoya.
(Ampunilah Hamba Ya Allah Daripada Segala Dosa) 
...4X

Rabbi zidni 'ilman naa fi'a
(Tambahkan kepadaku ilmu yang berguna)

Wa wa fiqni 'amalam maqbula
(Dan berikanlah aku amalan yang dimakbulkan)
Wa Wa habli rizqan waasi'a
(Dan kurniakan kepadaku rezeki yang meluas)
Wa tub 'alaia taubatan nasuha 2X
(Dan perkenankan taubatku dengan taubat nasuha)

Astaghfirullah Rabbal Barroya
(Ampunilah Hamba Ya Allah Maha Penerima Taubat)
Astaghfirullah Minal khotoya.
(Ampunilah Hamba Ya Allah Daripada Segala Dosa)
...2X

Rabbi zidni 'ilman naa fi'a
(Tambahkan kepadaku ilmu yang berguna)
Wa wa fiqni 'amalam maqbula
(Dan berikanlah aku amalan yang dimakbulkan)

Wa Wa habli rizqan waasi'a
(Dan kurniakan kepadaku rezeki yang meluas)
Wa tub 'alaia taubatan nasuha 2X
(Dan perkenankan taubatku dengan taubat nasuha)

Astaghfirullah Rabbal Barroya
(Ampunilah Hamba Ya Allah Maha Penerima Taubat)
Astaghfirullah Minal khotoya.
(Ampunilah Hamba Ya Allah Daripada Segala Dosa)
...2X

Home Sweet Home

 

                                                 
Hello,,rindu ye nak balik,,huhu,,2 mggu la aq x balik nie..next week ade program kt Danga Bay..here i come,,hahahah..

cakap pasal rumah nie..terfikir plak rumah idaman,,,
nak yg mcm nie..




ha amik kau,,besar betul taste aq nie,,,hahaha..sapelah nk bagi aq umah sebijik mcm nie,,
one day,,

"FeeL LikE ThaT"

Lirik Lagu Aku Suka Dia – Ainan Tasneem

Aku lihat dia disana
Aku ingin mendekatinya
Aku cuba menghampirinya
Lalu aku menyapa dia


Dia pun membuka bicara
Dan aku mulai mengenalnya
Kita mulai bermain mata
Mula timbul rasa bahagia


Bila dia, mendekati diriku
Hatiku rasa sesuatu
Bila dia, senyum pada diriku
Hatiku rasa tak menentu


Kekadang hati ku bertanya
Adakah dia dah berpunya
Kerana diriku berasa
Aku jatuh hati padanya


Aku ingin memilikinya
Aku ingin menjaga dia
Aku ingin mencinta dia
Aku ingin hidup dengannya


Bila dia, mendekati diriku
Hatiku rasa sesuatu
Bila dia, senyum pada diriku
Hatiku rasa tak menentu


Mungkinkah aku, kan berjumpa dengannya
Untuk meluahkan rasa
Mungkinkah aku, kan berdiam diri saja
Menunggu cinta darinya


Ku terima satu nota darimu
Yang tertulis ‘Aku suka kamu’


Bila dia, mendekati diriku
Hatiku rasa sesuatu
Bila dia, senyum pada diriku
Hatiku rasa tak menentu


Akhirnya kini ku kan mampu ceria
Diriku sangat gembira
Akhirnya kini, aku mulai bahagia
Menerima cinta darinya

Aku suka dia



Teringin ke nak ade feeling mcm nie..Hurm sebagai manusia lagi2 perempuan,,of coz laa kita nak menyintai dan dicintai,,right??..tapi tu semua takdir Illahi,,siapa jodoh kita,,
Ada org kata kalo nak tau sape jodoh kita tu,,muka kita mesti ada iras2 muka si 'dia'..

Contohnya Fizo Omar,,muka dia kalo nak taulah,,sebijik dgn isteri dia dia,Mawar..dr pndgn mata kita lah..Tapi x bermakna tu semua betul..just mengharap jodoh yg bleh bimbing kita ke jalan Allah..

Semua org pernah berangan utk sesuatu yg lebih indah dan mengharap kan??..jd x salahlah kalo kita imagine n cuba capai bende tu ...Nothing Impossible,,

Wednesday, February 26, 2014

Sesak Nafas

X sangka akhirnya terungkai segala masalah arini..Alhamdullilah dapat ayasi,,gunakan otak bkn emosi..suka bila someone ckp sambil take care pasal org lain,,so sweet,,

Kadang2 rasa terpinggir,,sebenarnya X pon..hanya perasaan..normallah tu,,perasaan tu nk manja2 ngn kita,,hahah..Harini punya moral story  ialah sentiasa berkata jujur dan jelas,,not make other person think negative about you,,n never2 talk back without proof..ada mase kita kena simpan rahsia n tunaikan janji,,Bila janji yg kita buat tu memudaratkan org sekeliling maka dibolehkan utk tidk tepati janji tu,,Islam  simple..

Da x kesah tntg apa org nak kata skrg nie,,mcm2 bende da lalui,so da KEBAL,,hahah,,everything is settled..Dun Worry,,itsjust a small wave come from anywhere,,fuyooo,,

Skrg nie bende yg paling aq x suka ilah hari2 kena gigit nyamuk,,xpenat ke nyamuk2 nie,,aq nie ha siap bila ubat nyamuk,,alik2 tertggal suis nyer,,menyesal betoll..bkn 2 je,,annoying tahap gaban btol,,,,x usah cterla,,penat je cter nnt,,hahaha..

Friends is Trouble..

If u think like that,,,


Tuesday, February 18, 2014

"My Life Is Complete"..always want like that.

Alhamdullilah dah satu semester berlalu..sekarang msuk sem 2 di UKM nie..mcm2 bende baru kita belajar..pahit,masam,manis,tawa..gelak tawa...sedih semuanye ade.Bkn senang nak hidup rupanya,,makin jauh dr family semakin mencabar hidup kita.Tulah org kata lumrah kehidupan..

Keputusan semester 1 agak mengecewakan..sikap y terlalu "enjoy" n melalui proses adapt situasi menambahkan stress..Btw dapat harungi,,azam baru disertakan bersama doa..tu yg ku harapkan.Persahabatan ku diuji sekali lagi..tapi da berakhir,asalkan kita pandai menjaga diri.

Bila ingat mak ayah,,teringat pengorbanan mereka..tapi syaitan sentiasa hasut anak cucu adam supaya terpesong dr niat sebenar utk belajar..Ku ingatkn diri ku berkali2,,hinggalah akhirnya...

Hati gusar memikirkan soal jodoh..seringkali dinasihatkan tntg hidup nie..Macam mana pon semua org ingin disayangi kan???..Terpulang pd niat msg2..apayg terbaek buat diri nie..

Mencari keredhaan Allah..

#bilalihatgambarlamakelakar tahapgaban.

MY LOVERS...MK

My Lovers Slideshow: MISS’s trip from Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan, Malaysia to Melaka was created by TripAdvisor. See another Melaka slideshow. Create a free slideshow with music from your travel photos.