Monday, November 24, 2014




Alhamdulillah, berkat kerjasama semua hli kelab ICT dapatlah jejak kaki ke Pulau Kapas,Terengganu.
Permulaan senior-junior bonding terhasil drpd program kt sana.Semakin mesra dan memahami antara diorang..Seronok bergaul dan berbual ngan diorang ni..

So,bg junior yg kurang mengenali tu,,hahahha..*evil laugh..now you all knew who am I.
 
 Perjalanan program boleh dikatakan hampir tidak berjaya..tapi banyak kenangan manis yg kitorg dapat..especially bila buat semua keje sama2..


 Memang nmpaklah muka aq excited time tiba kt jeti before pergi Pulau Kapas.


 sebab kenapa program kitorg ni kurang berjalan lancar ialah..yang utama skali bila timbul masalah bas..tempahan bas yg last minute baru tau..pakcik bas just anta ke jeti n balik ke ukm jer..starting dr situlah,,terjadi mcm2 kt kitorg nie..

Tapi nasib baiklah ade En Nafi nie..Ya Allah,,sungguh baik beliau ni..bayangkan time kitorg sarapan kt jeti,,call tanya ok ke x..then dtg jenguk kitorg sambil bawak dodol n pulut..Pehhhh..time tu *terkesima..ahahha..(dlm hati..da knapa?.)..Setelah mengenali beliau...mmg baik giler la pak cik nie...
So sebagai penghargaan daripada kami,,,ustaz pon berilah hamper n sijil...

Meh belanja gamba lain plak..

cantik je pemandangan kt sana..*kalaulah aq n family aq je kt situ..da lama aq terjun kt situ..ahhaha











BIARLAH GAMBAR YANG BERCERITA..WELL,,DARI KONFLIK AQ KUAR ICT..SAMPAI AQ MASUK BALIK..SBB APA..SEBAB UKHWAH YG TERJALIN DLM ICT NI KUAT SANGAT..XBOLEH NAK LEPASKAN..BTW IM REALLY APPRECIATED.

Monday, November 3, 2014

KESILAPANKU.

      Alhamdullilah,,sudah masuk pertengahan sem 3..banyak yg aq tempuhi selama nie..asyik meetg,,tula..nila..dah banyak kelas aq skip..assignment plak,,tutor,,lab,,semualahhhh..adakala nk je tggalkan UKM ni seketika,,,tapi sejauh mana pon aq lari,,bende tulah yg akan aq hadapi..sebab apa?..SBB tulah jalan hidup yg aq pilih..MEMBUSY kan diri..sebenarnya,,mahukan advantage dlm resume one day.Tapi lama2...aq rasa berbaloi ke aq jawat jawatan nie..Apa je yg dah aq buat????..sikit jer..tp bab meninggalkan kelas semata2 tugasan lain mcm x berbaloi..Dari sini aq perasan,,aq belum pandai manage masa pelajaran,masa persatuan and dll..

   Dalam kesibukan ni,,banyak hati sudah terluka,,antara satu sama lain...MAAF ku beri pd sesiapa,,tapi pd yg lebih mengenaliku,,kenapa aq perlu minta MAAF..Bagi aq,,sekiranya ko da kwn org tu,,terimalah baik buruk dia..bukannya jdkan bahan ejekan,,gurauan dlm harian..And,,sememangnya aq TERASA..dlm diam..lama2 kita rapat..tp bila da rapat..knapa ko tunjukkan bende tu dpn aq..at least sorokkan..Lebih sakit bila aq tau apa korg buat..Better aq xtau..Gelak bersama x bermakna ko sokong aq..Kalau rasa perangai aq buruk,,at least dgr je luahan hati aq,,aq xminx lebih..jd bila aq rasa something wrong..Intuittion aq tinggi..Curiousity aq makinla tggi..

  Aq sentiasa ckpkt roommate aq.."Bestla kwn ngan ko.."..selalu sgt..sampaikan,,apada kena ngan aq nie..adakah keterujaan yg melampau bila aq tahu dia ikhlas kwn dgn aq atau dia mmg baik?...kadang2 bila ucap kata2 yg pelik ni,,mcm..Aku nak mati ke??selalu ade dlm otak..Chemistry yg ade dlm roommate aq sebenarnya buat aq bahagia..

Keyakinan aq utk buat paperwork ke London semakin menurun..


SAYA XNAK JUDGE ORG,,INSYA ALLAH AKAN ELAKKAN BENDE NIE.

Sunday, July 20, 2014

Exam minggu Cabut Nyawa..

Sebelum cuti,,exam adalah time aq rasa atas pagar..
apa yg aq buat selama nie..belajar atau x..????

dengan keadaan yang kelam kabut..mana nak fikir exam..nak fikir kertas kerja..
kolej yang xde air..
solution yang bagus bila aq asyik keluar masuk KAJAI,,hahha

dengan rasa sedikit stress serta kurang kerjasama..maka dengan itu..aq pon minx jasa baik
YDP Pertama iaitu HAZIM..supaya delay kan program aq sem 2..

berita yang sangat menggembirakan..tapi still rasa mood exam yang tgh tebal time tu..
assignment MM rasa mcm.."okay,,mungkin nie pertama kali..so its okay kalo x bape hebat..

Minggu-minggu yang hebat bila pelbagai masalh timbul..sampailah aq rasa..
"xpe..tu semua pengalaman..

Bilada abis exam Data Struct..nie keje aq..Killer paper kot..






hahahhaha..asyik bergambar je..so adelah sorg dak klas aq nie..nak jgk final memory at the end of semester..









Last but not least....final exam..
bersama Mentor kesayangan Puan Rohizah..
mcm2 peristiwa yg kitorg lalui bersama dgn puan..
hurm..sape yg klas ngan aq tau la..hahhaha






















Macam nielah berakhirnya Tahun 1 Software Engineering kami...

Layak ke x aq nie????

..Hurm tgok tajuk je..aq rasa mcm x ready..ready ke x..
sekarang aq da jd AHLI PERTAMA..stand for what...Persatuan Teknologi Maklumat..
persatuan fakulti FTSM.

mula2 rasa mcm nak main2 je masuk nie..hahha..sekali dapat...
kebetulan ramai dak MM jugak..so xdelah rasa awckward nant..

Insyallah...perlahan2 akan ku galas tanggungjawab nie..
doakan yer..Gadis bertudung merah yer..


First time dinner..^_^

Bila dengar je pasal dinner nie..mcm2 bende nak dibuat..tpaq..rasa beli baju ikut tema je..hahha

rasa excited tu adela jugak,,tapi bila ingat balik
excited ke..hahha




hahhahahhahahha
just like that my dinner..
yang x boleh blah bila tayar kete masuk longkang,,,hhaha sbb xnmpk.
nasib baik longkang kecik je...main undur2 kuarlah jgak tayar tu..

tema ea TITANIC..
xde feeling pon tapi pentas menarik,,,hurm..at least adelah jgk kenangan sama ngn dak aras..well done u all..

malam dimana semua org sibuk tgkap gambar...

MY LOVERS...MK

My Lovers Slideshow: MISS’s trip from Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan, Malaysia to Melaka was created by TripAdvisor. See another Melaka slideshow. Create a free slideshow with music from your travel photos.